Bahçe Kapısı Motorları


Ev, iş yeri ya da başka yerlerde var olan garajlarda kapının açılıp kapanması için bir sistem kurulur. Bu sistem elektronik bir sistemin harekete geçirici etkisiyle çalışır. Harekete geçiren etki motor gücüdür. Enerji ne kadar fazlaysa hareket kapasitesi de artar.

Garaj Kapısı Motoru Çeşitleri
Model ve güç açısından Garaj kapı motoru çeşitlerinden bahsedilebilir. Kapının büyüklüğün göre motor gücü çeşitlere ayrılmaktadır. Bazı motorlar kapılara fazla geleceğinden buna uygun da ayrıca ürün ihtiyacı oluşmuştur. Daha net bir ifadeyle bir evin garaj kapısı için harekete geçiren motorla büyük iş merkezleri ya da geniş alanlar için kullanılan garaj kapılarının enerjisi aynı olmayacaktır.

Ürün Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Genellikle motoru tek başınıza almanız çok nadir görülen bir durumdur. Yani garaj kapısı siparişi verdiğinizde motor da sistemin içinde kendiliğinden hazırlanacaktır. Otomatik olarak sipariş edilen garaj kapısının çalışabilmesi için bu set halinde kuruluma ihtiyaç duyulmaktadır. Aksi halde tek parça halinde kapının orda durmasının ya da motorun oraya eklenmesinin bir anlamı kalmaz. Ancak ayrıca motorun kalitesi düşünülürse, bu durumda kapasite açısından bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Örneğin her motor markasının üretim aşaması aynı kalitede olmayabilir. Bu durum sizin üründen alacağınız verimin gücünü de etkiler. Bununla ilgili kendiniz satın alma işleminden önce ürünle ilgili araştırma yapabilirsiniz. Hangi üretim malzemesinin daha uzun süre kalıcı olacağını bularak tercihlerinizi yapabilirsiniz.

Sürgülü Sistemler İçin Motor
Garaj kapılarında yaygın şekilde kullanılan motor çeşitleri sürgülü sistemle mekanizmanın çalışmasını sağlar. Ancak her zaman sürgülü sistem değil iki taraflı açılır kapanır sistemde de bu motor kullanılabilir. Motor mekanizması kapı sisteminin dışında kaldığından ve çevresel etkenlere de maruz kaldığından iç mekanizmasının etkilenmemesi için buna uygun şekilde kapatılmıştır. Yani uzun süre dışarıda kalan motor yağmur, kar ya da diğer sorunlardan etkilenmez. Ancak doğrudan darbe alınırsa o zaman iç mekanizması da bozulur. Motorun iyi bir şekilde çalışmaya devam etmesi için herhangi bir müdahaleye maruz kalmaması gerekir. Ancak bu noktada bazı motor çeşitlerinin dış etkenlere karşı dayanıklılık derecesinin de farklı olduğunu belirtmek gerek. Bunlar diğer kapalı kutu sistemlere göre daha az dayanıklı ve daha çok hassastır. Bunları satın almadan önce monte edilecek yerinin iyi seçilmesi, mümkünse yağmur ve kardan etkilenmeyecek şekilde ayarlanması gerekir.

Garaj Kapısı Alternatif Olarak Nerelerde Kullanılır?
Garaj kapıları okullarda sıkça görülür. Geniş bir alanı kaplaması nedeniyle garaj kapısının sade tasarımda kendini gösterdiği fark edilebilir. Bu yerlerde de motor kullanımı görülebilir. Genelde motor ve elektrik gücü bir arada da olabilir. Bu ikisi daha sağlıklı sonuç alınması için ideal olabilir. Garaj kapılarının kullanım alanıyla ilgili aslında pek sınırlama yapmak da doğru değildir.

Comments