Genel Kültür Bilgilendirmesi


Günlük yaşamın en önemli sorunu haline gelen kanser sağlıklı yaşam için engel teşkil etmektedir. Bu nedenle kansere karşı önlem için beslenme şekline dikkat etmek gerekir. Bu amaçla uzmanlar verdiği özel diyet listeleri ile insanların hastalık sürecini daha sağlıklı halde atlatabilmelerine katkıda bulunur. Bu amaçla diyet içerisinde yer alan besinler geniş bir yelpazeye sahiptir. Kanser hastalığında genetik faktörlerin yanı sıra çevresel faktörlerin oranı yüksek olduğundan dolayı her zaman dikkatli olmakta yarar vardır. Çevresel faktörler içerisinde ise beslenme alışkanlıkları önemli bir yere sahiptir ve en ilgi çekici bilgiler arasındadır.

Kansere Karşı Besinler
Mercimek, kuru fasulye, nohut, balık, kırmızı et, probiyotik içeren besinler, yoğurt, kefir, kabak çekirdeği, karahindiba tohumu, pazı, pancar yaprağı, kuru maydanoz, kereviz kurusu, su teresi, mandalina, bezelye, yeşil soğan, kırmızı lahana, pembe greyfurt, ıspanak, pul biber, fesleğen, kara lahana, acı biber, brokoli kanseri önleyen ve sağlık dolu besinler arasında yer alır. Kadın erkek ayırt edilmeksizin herkesin bu besinleri düzenli olarak tüketmeleri gerekir. Bununla birlikte daha hareketli ve stressiz bir yaşam tarzı benimsenmelidir. Mutlaka her gün düzenli olarak yürüyüş yapılmalı, doktorun verdiği önerilere eksiksiz şekilde uyulmalıdır. Aynı zamanda beslenme programında besin çeşitliliğine yer verilmeli, balık ve et tüketiminde aşırıya kaçılmamalıdır. Bunlara dikkat etmek hastalığın tedavisi ve daha sağlıklı yaşam bakımından her zaman büyük öneme sahiptir.

Comments